I dette særafsnit af Højt at læse helliger vi os helt og holdent til de børn, som på den eller anden måde har skolestarten inde på livet.

For nogle børn betyder det, at de skal begynde i skole en sommerdag om ikke så længe. For andre kan det betyde, at de skal starte i SFO en af de første dage i maj. Og for andre børn betyder det, at alle deres venner skal begynde i skole, og de selv skal blive tilbage i børnehaven.

Fælles for dem alle er, at de står overfor en stor livsforandring. Vi vil gerne hjælpe alle børnene godt på vej med det, vi ved allermest om – nemlig bøger.

Bøger om skolestart kan hjælpe børn til at forstå deres egne tanker og følelser bedre. De kan give et sprog og en anledning til at gå i dialog. Og bøgerne om skolestart inviterer barnet ind i det fællesskab, det står på tærsklen af.

Forfatter Karen Vad Bruun har skrevet ikke bare ét, men tre pragteksemplarer på bøger om livsovergangen fra børnehave til skole. Det er disse tre bøger, som er omdrejningspunktet for samtalen mellem Karen Vad Bruun og vores vært, Lærke Skjærlund.

I afsnittet nævner vi: 
Karen begynder IKKE i skole (2020) skrevet af Karen Vad Bruun, illustreret af Signe Kjær og udgivet på forlaget Alvilda 
Karen begynder NÆSTEN i skole (2021) skrevet af Karen Vad Bruun, illustreret af Signe Kjær og udgivet på forlaget Alvilda 
Karen begynder ENDELIG i skole (2022) skrevet af Karen Vad Bruun, illustreret af Signe Kjær og udgivet på forlaget Alvilda 

Varighed: 42:54

OM HØJT AT LÆSE
Er du nysgerrig på, hvad højtlæsning for børn egentlig kan være for en størrelse? Måske har du spurgt dig selv: Hvad skal man læse? Hvor skal man læse? Og hvordan skal man overhovedet læse højt? Så lyt med, for det er nogle af de spørgsmål, vi stiller her i podcasten ”Højt at læse”.

Vores vært, Lærke, arbejder som børnekulturformidler på Biblioteket Frederiksberg, og i hvert afsnit får hun besøg af en gæst, som ved en ting eller to om højtlæsning. Udover det hele drysser vi lidt af den magi, forunderlighed og humor, som udgør børnebøgers karakter.

Vi håber, at du, som lytter med, får mod på højtlæsning sammen børn. Og hvem ved, måske lærer du noget nyt om din egen læsning?

Højt at læse er produceret af Biblioteket Frederiksberg
Redaktion og tilrettelæggelse: Lærke Skjærlund og Morten Ammitzbøll
Vært: Lærke Skjærlund
Illustration: Stephanie Donsø

Share | Download(Loading)