Som børnekulturformidler og læser har Anne Mette Erbs en forkærlighed for bøger, hvor man rejser særlige steder hen. I dette afsnit rejser vi både til en kærlig favn af familie, den eventyrlige Glimmerdal og ikke mindst en magisk boghandel.

Lærke og Anne Mette forsøger sammen at komme med forslag til, hvordan bøgernes steder kan inspirere til højtlæsningen og på den måde åbne bøgerne for børnene.

I denne sæson af Højt at læse har vi særligt fokus på det, vi kalder Læsesteder. Et læsested kan både være den fysiske ramme, vi sidder og læser i; det sted, vi er i livet, når vi læser; eller det sted, vi rejser hen i bogen, når vi læser.

I afsnittet nævner vi:

Harry Potter og De Vises Sten (1998) skrevet af J.K. Rowling og udgivet på forlaget Gyldendal

Donna finder hjem (2021) skrevet af Merete Pryds Helle, illustreret af Charlotte Pardi og udgivet på forlaget Carlsen

Tonje Glimmerdal (2011) skrevet af Maria Parr og udgivet på forlaget Batzer & Co.

Den magiske boghandel – Tilly og bogvandrerne (2020) skrevet af Anna James og udgivet på forlaget HarperChildren

Varighed: 34:59

OM HØJT AT LÆSE
Er du nysgerrig på, hvad højtlæsning for børn egentlig kan være for en størrelse? Måske har du spurgt dig selv: Hvad skal man læse? Hvor skal man læse? Og hvordan skal man overhovedet læse højt? Så lyt med, for det er nogle af de spørgsmål, vi stiller her i podcasten ”Højt at læse”.

Vores vært, Lærke, arbejder som børnekulturformidler på Biblioteket Frederiksberg, og i hvert afsnit får hun besøg af en gæst, som ved en ting eller to om højtlæsning. Udover det hele drysser vi lidt af den magi, forunderlighed og humor, som udgør børnebøgers karakter.  

Vi håber, at du, som lytter med, får mod på højtlæsning sammen børn. Og hvem ved, måske lærer du noget nyt om din egen læsning?

Højt at læse er produceret af Biblioteket Frederiksberg
Redaktion og tilrettelæggelse: Lærke Skjærlund og Morten Ammitzbøll
Vært: Lærke Skjærlund
Illustration: Stephanie Donsø

Share | Download(Loading)