Turen er kommet til Flintholm Svømmehal, hvor Lærke er på jagt efter vandbombespringende badegæster. Og selvom bøger og en hel masse vand lyder som en skidt kombination, er der en mening med galskaben.

Tilbage på Biblioteket Frederiksberg har Lærke fået besøg af Signe Klok, som arbejder som pædagogisk sprogkonsulent. Lærke har besluttet sig for at stille Signe nogle af de allermest simple spørgsmål om højtlæsning: Hvornår kan man begynde at læse højt for sit barn? Hvornår på dagen kan man læse højt? Hvordan kan man læse højt?

Lyt med og bliv klogere på, hvad bøger for børn kan i forhold til barnets udvikling – og hvordan du kan invitere dit barn med ind i bøgernes verden. 

Varighed: 30:54

OM HØJT AT LÆSE
På Biblioteket Frederiksberg møder vi mange forældre, som synes, det kan være svært at få læst højt for deres børn. Hvor skal man starte? Hvornår kan man starte? Hvad skal man læse? Kort sagt: Hvordan læser man overhovedet højt for børn? 

Det er nogle af de spørgsmål, vi stiller i podcasten Højt at læse. Vores vært, Lærke, arbejder som børnekulturformidler på Biblioteket Frederiksberg, og i hvert afsnit får hun besøg af en gæst, som ved en ting eller to om højtlæsning. Udover det hele drysser vi lidt af den magi, forunderlighed og humor, som udgør børnebøgers karakter.  

Vi håber, at du, som lytter med, får mod på højtlæsning sammen børn. Og hvem ved, måske gemmer der sig også en læseoplevelse for dig, den voksne, i bøgerne om flyvefisk, moderne feer og pinlige forældre?

Højt at læse er produceret af Biblioteket Frederiksberg
Redaktion og tilrettelæggelse: Lærke Skjærlund og Morten Ammitzbøll
Vært: Lærke Skjærlund
Illustration: Stephanie Donsø

Share | Download(Loading)